Godaste semlan med vit sirap – del 2

För mitt recept på semlor, läs här. Kan verkligen rekommendera att använda vit sirap i degen,då blir semmelbullarna riktigt mjuka och fina.

Årets semla, bakad dagen före fettisdagen och också provsmakad då.

Nu har degen jäst en första gång och bakpulver utblandat i mjöl ska blandas i. Jag brukar förresten bara fälla upp degkroken ur bunken och lägga på en handduk, då är det enkel när det är dags för nästa steg, dvs att ha i mjöl och bakpulver.

Degen ska vara rätt så kladdig, men ändå fungera att arbeta med.

Dela degen i tre lika stora delar och sedan varje del i fem delar. För att få större semlor tar du t.ex. varje del i fyra delar istället.

Baka ut till semmelbullar och lägg på plåtar. Jäs under duk.

Så här såg mina nygräddade semlor ut.

Inte perfekta utseendemässigt, men så goda!