Förrätt: Tonfisksallad

Serveras med fördel i cocktailglas, då det är strimlad sallad i botten och det blir extra fint om den syns.

Tonfiskröran är även väldigt god som fyllning i baguette.

Ingredienser:
3 hårdkokta ägg
1 gurka
4 msk majonnäs
1 msk grädde
1 burk tonfisk i vatten
salt
vitpeppar
1 tsk chilisås
sallad
ev dill som garnering
ev gräddfil/creme fraiche

Gör så här:
Hacka ägg och gurka och lägg i en skål. Dela tonfisken med en gaffel och rör i skålen. Blanda majonnäs, grädde och chilisås och krydda sedan med vitpeppar och salt. Rör ihop allt och smaka av.

(För kladdigare röra så blanda i lite gräddfil eller creme fraiche.)

Ställ kallt.

Lägg strimlade salladsblad i botten på glas/skålar och skeda sedan upp tonfiskblandningen ovanpå.

Förslag till garnering: dill/persilja, hackad gurka och/eller en äggskiva.